Foto: Emma F. T. Rouse

Emma F. T. Rouse

Chefredaktør

Leder

I have a dream”. Sådan lyder et kendt citat fra Martin Luther King, som kæmpede for de sortes borgerrettigheder i USA. Vi har sikkert alle sammen hørt citatet gentagne gange og tænkt på, om alle drømme kan gå i opfyldelse, hvis man har viljestyrke nok. Mange mener, man kan opnå hvad man vil, bare man kæmper hårdt nok, men er det virkelig sådan?

Det mener man i USA, hvor begrebet ”Den amerikanske drøm” er en tro på, at alle amerikanere kan opnå velstand ved flid og arbejde, og at netop velstand er nøglen til frihed og lykke. USA er mulighedernes land, hvor alle kan blive en del af den amerikanske drøm. I Danmark har vi haft en tendens til at være mere tyngede af Janteloven.

Vi skal turde at drømme stort og urealistisk. For drømme udfordrer vores tankegang og rykker vores grænser.

For drømme kan også blive knust. Måske er det derfor, vi bilder os selv ind, at der ikke længere er plads og tid til drømme, fordi vi er bange for at mislykkes. Fejle og miste. At vi ikke formår at udleve den og i sidste ende ikke kan udholde skuffelsen. Eller måske er vi bange for, hvordan de tages imod. For drømme er personlige. Så hvis de mødes med kritik eller skuffelse såvel fra os selv som andre, krøller de sig sammen og gemmes væk.

Tvivlen skal ikke have lov til at overvinde vores drømme, men vi skal turde overvinde tvivlen ved at tro på noget større end selve drømmen. Vi skal tro på os selv. For hvis vi ikke har os selv med i, hvad vi laver, hvordan skal vi så nogensinde kunne udleve vores drøm. Så når vi tror på os selv, kan vi begynde at tro på vores drømme, uanset hvor fjollede eller langhårede de forekommer. Vi skal turde at drømme stort og urealistisk. For drømme udfordrer vores tankegang og rykker vores grænser. De beriger og gør hverdagen levende og tænder tro og håb for fremtiden. Vores drømme kan gå i opfyldelse, hvis bare vi har modet til det.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *