Rikke Rønne er på arbejde som hestemassør. For hende er det drømmejobbet.

Foto:  Mathilde Møller Rønne

Mathilde Møller Rønne

Journalist

Eva Trier Murmann

Fotojournalist

Gå efter drømmejobbet

Drømmejobbet er ikke så langt væk, som du tror! Men måske skal der et par omveje til, før du ender på den rette hylde.

If you can dream it, you can do it”, sagde Walt Disney engang. Og drømmer du om et helt specielt job, er det sikkert ikke umuligt, hvis du går målrettet efter det. Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker og professor på AAU siger: “Dem, der har en drøm om ét bestemt job, har det, fordi de mener, at netop det job giver dem de bedste muligheder for at bruge deres uddannelse og deres evner bedst muligt”. Måske drømmer du om et job, hvor du tjener vildt mange penge, eller et hvor du bare er vildt glad hele dagen? Og så tænker man måske hvor sandsynligt er det lige, at jeg får mit drømmejob? Og ved man overhovedet, hvad ens drømmejob er, før man faktisk har prøvet det? “Drømmejobbet kan skifte i løbet af den erhvervsmæssige periode. Man starter et sted på arbejdsmarkedet og ender måske et helt andet sted”, siger Flemming Ibsen.

Vigtigt at jobbet gør dig glad

Drømmejobbet behøver heller ikke være et job, hvor man tjener flere millioner om året. Rikke Rønne som er selvstændig heste- og menneskemassør og har firmaerne Nord Hesteterapi og Tenshi, siger: “Det er utroligt vigtigt for mig at have mit drømmejob. Jeg trives ikke med en hverdag, der gør mig ked af det. Så et job som man skal slæbe sig afsted til hver dag og slet ikke orker, det kan jeg ikke leve med”. Det kan dog alligevel godt være lidt stressende, som de fleste jobs jo er. “Det gør mig klart mere glad, men ikke mindre stresset. Det kan være meget stressende at være selvstændig. Der er intet sikkerhedsnet mht. penge osv.”, siger Rikke.

Der er ikke noget, der er lutter lagkage, men tilfredsstillende har det været at have sit drømmejob.

Palle Murmann, 73 år

Kompromis kan være vejen frem

Hvis det ikke lykkes med drømmejobbet i første hug, så kan man være nødt til at gå på kompromis. “Hvis man ikke går på kompromis, ender man i langtidsarbejdsløshed, og så bliver det svært at få et job overhovedet. Får man først et job, og viser man, at man kan fastholde jobbet, viser mange undersøgelser, at det er lettere at få det næste job, der måske er drømmejobbet”, forklarer Flemming Ibsen. Det kan sagtens også gøre en glad at have et job, der minder om ens drømmejob.

Længere på arbejdsmarkedet

Det er heller ikke sikkert, at det du drømmer om at blive, er det, du starter med at lave. Sådan var det heller ikke for Classic Car-sælger, Palle Murmann “ I en årrække lavede jeg noget fra en helt anden branche, der ikke interesserede mig en kæft, men der var gode indtægtsmuligheder i det”. I dag er Palle Murmann 73 år og arbejder stadigvæk på fuld tid med sine Classic Cars. Så finder du drømmejobbet, er der stor mulighed for, at du holder længe på arbejdsmarkedet. “Der er ikke noget, der er lutter lagkage, men tilfredsstillende har det været at have sit drømmejob”, fortæller Palle.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *