Christoffer Korsskov, 19 år
Foto: privatfoto fra Christoffer Korsskov

Liva A. Åttingsberg

Journalist

Marie S. Larsen

Journalist

Anna L. R. Prytz

Fotojournalist

Drømmen om en six pack

Vi forbinder hyppigst fokus på krop, udseende og dårlige selvværdstanker med piger. Drengene bliver glemt i debatten om kropsidealer.

Før var det hovedsageligt piger, der skulle leve op til de meget uopnåelige kropsidealer, men en undersøgelse, som TV2 lavede for unge studerende ved danske gymnasiale uddannelser i alderen 15-25 år, viser, at flere og flere drenge også kæmper med dårligt selvværd. 

”Det handler meget om at sammenligne sig selv med sine venner og veninder og have et ideal for sig selv om, hvordan man gerne ville se ud”, siger ungerådgiver Anja Balslev Jensen fra Head Space i Helsingør.

En af de drenge, der har kæmpet med et negativt selvbillede, er 19-årige Christoffer Korsskov. Før i tiden når Christoffer gik ud af døren, var han iført store trøjer og bukser udelukkende for at skjule sin egen krop. ”Jeg syntes ikke selv, at jeg kunne leve op til de standarder, der blev sat af både mig selv, men også af samfundet”, siger han. Derfor gemte han sig i det alt for store tøj.
”Det startede omkring 6. klasse, hvor jeg begyndte at sætte mere fokus på både mig selv, men også det andet køn. Jeg spejlede mig selv i andre – især til idræt, og de sociale medier var også en stor del af det”, siger Christoffer.

Christoffer kunne ikke have en normal samtale uden at være nervøs for, hvad folk tænkte om ham.  ”Jeg tænkte rigtig meget over, hvad jeg gjorde, og hvordan jeg så ud hele tiden. I hver eneste samtale jeg havde, var jeg bekymret for, at folk vil tænke, at nu var jeg grim, og nu var jeg ubehagelig at se på”.

Ifølge ungerådgiver Anja Balslev Jensen er Christoffer Korsskov ikke et unormalt eksempel på, hvordan de unge drenge har det. ”Det er trist, men det kommer ikke som et chok for mig.  Det er jo ikke en ide, de får ud af det blå. Det er fordi, de oplever, at de skal leve op til en bestemt kropside, som bylivet og popkulturen bl.a. har været med til at opbygge. De får ofte ”idéerne”, når de f.eks. klæder om til idræt og kan se, hvordan den mest trænede fyr ser ud kontra den mest kraftige eller utrænede elev i klassen”.

 ” Jeg føler, at det er et vigtigt emne at tage op, da jeg ved, at der er langt flere, der har det på samme måde som jeg, men ikke tør stille sig op og fortælle om det”, siger Christoffer.

Klik på tegneseriebilledet nedenfor og se 4 tips til, hvordan du kan få det bedre med din krop.
(Tegneserien er lavet i Pixton på Skoletube af Liva, Marie og Anna)

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *