Der er “fuld kraft frem” på Drømmeskibet, en ny satsning i børnehøjde på Museet for Søfart

Videoen er filmet og redigeret af Valentin Daumerie

Jonathan A. Grønlund

Journalist

Valentin R. S. Daumerie

Fotojournalist

Drømmene opstår på DRØMMESKIBET

En ny udstilling på Museet for Søfart i Helsingør viser, hvad børn kan udrette, når kreativitet er på sit højeste.

Grin og latter høres overalt. Børn bygger og leger, mulighederne for sjov er uendelige. Jeg er en papegøje fra Amerika kan høres inde fra karaokerummet, hvor Hjalte Jørgensen på 8 skråler den af. Ja, dette er Drømmeskibet. Den 2. oktober åbnede Drømmeskibet på Museet for Søfart, og fra starten var den indendørs legeplads et massivt hit. ”Museet for Søfart er jo et rigtigt fint museum med fine udstillinger, men hvis man er under en meter, så kan man faktisk ikke se noget, og sådan har det været i lang tid, og børnene de har gledet på gulvene. Man kunne godt se, at de havde brug for noget mere fart. Derfor lavede vi et legeområde, Drømmeskibet, hvor børnene og deres forældre kan få en personlig oplevelse med deres egne fantasier”, fortæller Maiken Bjørnholt, leder af undervisningsafdelingen på Museet for Søfart. ”Drømmeskibet handler kort om at få børnene til at bevæge sig og til at drømme…”, forklarer hun.

En flok små sømænd med klap for øjet kommer løbende med deres lakridspiber og truer bamsen i buret med træsværd. ”ARGHHH! Splitte mine bramsejl!” råber Jonas Christensen fra Tikøb Børnehave på 4, mens han og hans venner tumler rundt på dækket. Pigerne laver små quizzer på de små skærme og får hjælp af pædagoger, da de ikke har nogen idé om, hvad der står. Værkstedet, hvor der bliver produceret masser af træskibe, bliver også flittigt brugt. Blandt folkemængden står Mads Rømer og hans søn Hector og tegner det flotteste, farverige drømmeskib efter lige at have været ved udstillingen. ”Det har jo været spændende, både for mig og min søn. Det er meget interaktivt, fordi man selv er med til at prøve forskellige ting. Man kan for eksempel finde ud af, hvor mange forskellige lande en vare har været igennem, før den ender op i butikken, eller man kan bygge eller tegne noget. Drømmene kan blive til virkelighed herinde, da kun fantasien sætter grænser”.

I et paradis på 400 m2 fyldt med forlystelser, sjove aktiviteter og byggeri trives børn. Marie Ørsted Holm, der er udstillingsleder fortæller: ”Ungerne forstår helt instinktiv hvad de skal på Drømmeskibet og vi oplever noget meget pudsigt, at børnefamilierne bliver meget længere end før tiden.” Marie tilføjer også: ”Til forskel fra de andre udstillinger på museet kan børnene få lov til at røre og udforske museet på en helt ny måde, hvilket derfor giver meget mere liv på Museet for Søfart”.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *